sábado, 16 de marzo de 2013

ON / OFF



Els mitjans de comunicació són una de les maneres més eficaces i ràpides de transmetre un missatge però també pot arribar a ser un vehicle de manipulació social, destacant la televisió. Aquesta té una espècie de monopoli de fet sobre la formació de les ments. La seva gran influència, així com la massiva utilització social que d'aquest mitjà es fa en els nostres dies fa que pugui ser considerada com el mig mitjà de comunicació de major força socialitzadora.


La televisió construeix un món aparentment neutre i que suposadament representa al món real, donant una visió de la vida més agradable i amb menys problemes. En estar basada en la imatge, la televisió dóna massa importància al físic, i les persones que apareixen al món televisiu s'ajusten sempre al cànon de bellesa vigent. 





Existeixen diversos programes que insereixen en la societat diferents tipus de conductes, que són copiats per les persones com una veritat absoluta i com un model a seguir, un bon exemple d'això són les sèries nord-americanes, que més que representar a la joventut, la ridiculitzen i simplifiquen, però malgrat això els joves  sembla que necessitin identificar-se amb els seus protagonistes.

Per acabar, la televisió té dues cares: una beneficiosa , ja que ens permet assimilar la diversitat i grandesa del món en el qual vivim, ens entreté i ens “culturitza”. A més, si s'empra adequadament, pot potenciar la sensibilització i la conscienciació social, mostrant determinats problemes del món com són la discriminació racial, la pobresa i la degradació del medi ambient. i un altre “oculta” que pot ser perjudicial, ja que “veure la televisió” pot fins i tot crear addicció i dependència  i arribar a regir els nostres horaris, creant una passivitat envers la vida. En la televisió, s'ofereix una veritat seleccionada que no hi ha temps suficient perquè s'expliquin tots els esdeveniments. El què explicar i com explicar-ho, no pot ser seleccionat objectivament. Per molt crític que se sigui amb la televisió, no es pot negar que a tots ens influeix o ens ha influenciat d'alguna manera.






No hay comentarios:

Publicar un comentario